Četvrtak 01.03.2018.
20:40
Ž. Marković - Vesti

Forum u Banjaluci: Iskustvom da pomognemo matici

Lična arhiva
Jadranko Lešić i Radislav Đokić sa Željkom Cvijanović

Jadranko Lešić ističe da je vrlo bitno što se okupilo više od 100 učesnika iz 26 zemalja Evrope, Kanade i Amerike.

- Danas je veoma važno da zajedno delujemo po svim pitanjima, koordinisano, ne iritirajući nikoga i jasno stavljajući do znanja šta su nam ciljevi. Ne želimo da ih skrivamo, niti da ih usmeravamo ni protiv koga. Dijaspora je veoma važna za dalji razvoj srpske privrede. Srbi moraju da se uključe i u politički život zemalja u kojima žive. Samo na taj način ćemo uticati na donošenje ključnih odluka, koje se tiču naših života, a istovremeno ćemo imati priliku da prenesemo istinu o Srbiji i srpskom narodu - navodi Lešić.

Uslovi za ulaganje

- Ovo je dobra ideja što smo se iz svih krajeva sveta sastali u Banjaluci, kako bi dijaspora uspostavila bolju saradnju sa Republikom Srpskom i Srbijom, da upoznamo našu privrednu komoru, da vidimo šta možemo i na koji način da pomognemo. Gde i u šta možemo investirati i pod kojim uslovima - izjavio je Vlado Antić, sekretar Udruženja Majevičana u Švajcarskoj.
 

Radislav Đokić, privrednik iz Kura u Švajcarskoj, kaže da su se naši ljudi iz celog sveta rado odazvali na poziv iz kabineta Milorada Dodika.

- Mislim da je ovaj forum značajan za sve nas koji smo iz Republike Srpske, a živimo u dijaspori i da će biti u budućnosti bolja saradnja sa Republikom Srpskom i Srbijom. Verujem da u svim segmentima možemo biti od pomoći i da nešto što je dobro u sređenim država u kojim živimo prenesemo u maticu - izjavio je Radislav Đokić, privrednik iz Kura u Švajcarskoj.

2024 © - Vesti online