Sreda 28.02.2018.
20:31
b92.net, Vestionline

Ostavka: Ne mogu da podnesem to da je novinar ubijen

commons.wikimedia.org
Sada već bivši ministar kulture Slovačke: Marek Madarič

- Iskreno govoreći, kao ministar kulture ne mogu da podnesem da jedan novinar bude ubijen za vreme mog mandata - rekao je Madarič na konferenciji za novinare koju je prenosila televizija, javlja Rojters.

Ubijeni novinar Jan Kucijak (27) izveštavao je o krivičnim prestupima biznismena među kojima su neki bili povezani s političarima.

Ustreljena tela Kucijaka i njegove devojke pronađena su proteklog vikenda u njihovoj kući u mestu Velka Mača, istočno od prestonice Bratislave. 

Svi slovački mediji su jutros objavili nedovršenu priču na kojoj je radio ubijeni istraživači novinar, preneo je EU obzerver. 

Kucijakova priča navodi umešanost italijanskog preduzetnika navodno povezanog sa kalabrijskom mafijom u slovačke farme i kompanije koje se bave energetikom. 

U trenutku kada je ubijen, Kucijak je radio na istraživanju o čoveku kojeg je italijanska policija označila kao veoma opasnu osobu, naveo je EU obzerver. 

Vlada je ponudila milion evra za informacije koje bi pomogle u pronalaženju odgovornih za ubistvo. 

Kucijak je radio za novinarski sajt "Aktualne.sk", a uglavnom se bavio pričama u vezi sa utajom poreza. 

Predsednik Slovačke Andrej Kiska pozvao je na brzu istragu. 

- Moramo da pronađemo one koji su to učinili što je pre moguće i da osiguramo bezbednost svih novinara - naveo je Kiska u saopštenju posle ubistva. 

Ubistvo novinara osudili su slovački i evropski zvaničnici.

2024 © - Vesti online