Sreda 28.02.2018.
17:15
Tanjug, Vestionline

Danilović na čelu Organizacionog odbora EP za kadete

A. Čukić
Predrag Danilović, predsednik KSS

Na konstitutivnoj sednici, čiji je domaćin bio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez za kopredsednike Odbora koji ima ukupno devet članova izabrani su, pravo Batez, kao i član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada Ognjen Cvjetićanin.

Batez se zahvalio predstavnicima KSS na podršci i poverenju da jedno važno takmičenja po evropskom kalendaru, nakon 11 godina, bude organizovano u Novom Sadu.

- Ovaj događaj je od izuzetnog značaja za razvoj košarke. Činjenica da ćemo posle više od jedne decenije imati mogućnost i za opremanje SPENS-a, što će doneti koristi i za sva naredna takmičenja na najvišem nivou u košarci i Novom Sadu kao gradu domaćinu - poručio je Batez uz zahvalnost na podršci svim učesnicima u organizaciji ovog značajnog sportskog takmičenja - Gradu Novom Sadu i ministrastvu omladine sporta.

Danilović je naglasio da će saradnja KŠ, Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada učiniti da ovo prvenstvo bude realizovano uspešno.

- Ovakva podrška i zajednička organizacija doprinose dobrim rezultatima u organizovanju bilo kojeg sportskog događaja. Značajno je i što je ovo takmičenje u Novom Sadu, koji se pokazao kao odličan domaćin u organizovanju značajnih međunarodnih sportskih takmičenja. Ovde je 2005. godine uspešno bilo organizovano Svetsko prvenstvo mladih košarkaša - istakao je Danilović.

On je podsetio da je akcenat KSS uvek bio na radu sa mladim igračima i da su samo prošle godine tri mlade selekcije osvojile medalju, što je FIBA prepoznala i dodelila organizaciju Evropskog kadetskog prvenstva za dečake ispod 16 godina.

Na konstitutivnoj sednici prisustvovali su i članovi Organizacionog odbora: Dejan Tomašević, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Darko Udovičić, v.d. pomoćnika u Ministarstvu omladine i sporta, Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu Novog Sada,  Darko Karan, predsednik Košarkaskog saveza Vojvodine, Zlatko Bolić, predsednik Košarkaškog saveza Novog Sada, Milorad Šušnjić, načelnik Policijske uprave u Novom Sadu i Milan Jarić, direktor JP Sportski i poslovni centar Vojvodina.

2024 © - Vesti online