Četvrtak 01.03.2018.
08:01
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 1. mart

Vesti
Jasna Šekarić i Zorana Arunović pre pet godina donele Srbiji zlato na SP u Granadi

Zlatne pištoljašice

1. marta 2013. godine ženska streljačka reprezentacija Srbije u sastavu Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković osvojila je titulu ekipnog šampiona sveta na SP u Granadi. Naše strelkinje su do „zlata" stigle u disciplini vazdušni pištolj pošto su „ubile" 1.142 kruga, jedan više od Kine i dva od Mađarske. Bila je to druga medalja našeg vazdušnog pištolja u istoriji Svetskih prvenstava. Prethodna, i to bronzana, osvojena je 1991. godine u Stavangeru, a Jasna Šekarić je i tada bila reprezentativka.

Sava Antić

1. marta 1930. godine rođen je Sava Antić, bivši reprezentativac i jedan od najboljih fudbalera u istoriji OFK Beograda. Sa „romantičarima" je osvojio tri pehara nacionalnog Kupa, poslednja dva kao kapiten tima, a bio je i strelac u sva tri  finalna meča 1953, 1955. i 1962. godine! Prethodno je jedno vreme igrao i za Crvenu zvezdu. Kasnije je bio trener OFK Beograda i direktor Omladinskog stadiona na Karaburmi. Umro je 1998. godine.

Franjo Glazer

1. marta 2003. godine preminuo je Franjo Glazer, jedan od najboljih jugoslovenskih golmana svih vremena. Osim po nezaboravnim odbranama ušao je u istoriju i kao jedini fudbaler koji je bio prvak Jugoslavije i pre i posle Drugog Svetskog rata i to u sva tri kluba čije je mreže čuvao – beogradskom BSK, zagrebačkom Građanskom i konačno Partizanu, sa kojim je bio šampion 1947. godine. Za reprezentaciju je branio na ukupno 35 utakmica.

2020 © - Vesti online