Sreda 28.02.2018.
14:50
Danas

Đilas: Za ovu diktaturu Milošević je bio šegrt

Tanjug
Dragan Đilas

Šabac - jedini grad u kome SNS ne vlada

- I pored nikad neravnopravnije kampanje, ja sam optimista da će iz Beograda krenuo talas promena. Pomenuo sam Šabac na koji Beograd može da se ugleda po izlaznosti. Tamo je izašlo više od 62 posto birača i to je danas jedini grad u Srbiji u kome naprednjaci ne vladaju - kaže on.

- Izašao sam iz politike verujući da neću morati više da se vraćam, ali stomak reaguje na sve ove nepravde kako Beograd izgleda, da ne govorim o emocijama građana koji žele da im se vrati nada da mogu opet da budu nasmejani u svom gradu. Pogledajte, simbol SNS poslovanje je po nekoliko puta popravljanje istih ulica, a da opet sve puca i raspada se. Rušili su i devastirali ovaj grad. Zato se i stide Malog i Vesića i kriju ih na llisti - objašnjava Đilas.

Ako ostanemo kući, čeka nas još mnogo teških godina

- Mi smo na pragu fašizma po svim postupcima vlasti. Kad kažu da preterujem, kažem pogledajte metode delovanja koje su potpuno suprotstavljene demokratiji. Institucije ne postoje, urušene su, sve je stranačko - policija, BIA, vojska, pravosuđe... Kad uz sve to dodate disciplinovane medije, mi živimo u diktaturi za koju je Milošević bio šegrt - kaže on.

- Važno je da pobedimo i skinemo ovu vlast koja svakodnevno nanosi štetu Beogradu i celoj Srbiji. Mislim da svi moramo da budemo razumni i da prestanemo sa destruktivnim pristupom da "niko nije dovoljno dobar", jer ćemo u tom slučaju još četiri godine gledati Vesića i Malog. Svako ko ostane kod kuće mora da zna da je pomogao Vučiću i da nas čeka još mnogo teških godina - zaključuje bivši, a možda i budući gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

2024 © - Vesti online