Sreda 28.02.2018.
14:00
J. Arsenović - Vesti

Ko je stvarno podržao listu Aleksandra Vučića

A. Čukić

Na dugačkom spisku nalaze se imena koja su već bila angažovana u predizbornim spotovima Srpske napredne stranke, poput glumaca Branka Kockice, Buleta Goncića, Lazara Ristovskog, baletskih umetnika Aje Jung i Konstantina Kostjukova, pevača Željka Samardžića, rvača Davora Štefaneka, teniskog trenera Bogdana Obradovića ili Žike Nikolića, voditelja "Šarenice".

Pored velikog broja profesora, doktora, predsednika i sekretara raznih udruženja, od sportskih do onih koji organizuju ljude s invaliditetom, javnost je mogla da se uveri da se listi koji podržavaju aktuelnu vlast pridružilo još estradnih ličnosti, glumaca i sportista.

Tu su dramske umetnice Radmila Živković, njena ćerka Bojana Bambić, Lidija Vukićević, Čkaljin sin Čedomir Petrović, Dejan Lutkić, operski pevač Oliver Njego, dečji zabavljač Peđolino, veliki broj ljudi sa estrade poput Ace Lukasa, Cece, Kebe, Šabana Šaulića, Topalka, Merime Njegomir, Viki Miljković, Vere Matović, Mari Mari, Leontine, Cakane, Nade Topčagić, Mire Škorić, Zorice Brunclik i njenog supruga Kemiša. Na spisku su i tekstopisac Marina Tucaković, modni kreatori Verica Rakočević i Saša Vidić, voditelji Ognjen Amadžić, Dejan Pantelić i Snežana Dakić.

U značajnom broju su zastupljeniji i sportisti, što bivši, što aktivni. Džajić, Pižon, Nenad Borovčanin, Milan Gurović, Marko Gobeljić, Stefan Babović, Nemanja Nedović, Mitar Mrkela, atletska legenda Nenad Stekić i teniseri Ivan Bozoljac i Jelena Janković. Jedno od imena od kojeg su neki očekivali da u toku dana demantuje autentičnost svog potpisa je Dača Ikodinović.

"Vesti" su pokušale da od njega dobiju odgovor zašto je podržao listu Aleksandra Vučića, ali nam slavni vaterpolista nije odgovorio na SMS poruku. Dača je ranije bio jedan od aktivnijih na društvenim mrežama, kad nije štedeo ni poteze aktuelnih vlasti, ali je pre dvadesetak dana ugasio svoj Tviter nalog zbog verbalnog okršaja u koji je ušao sa onima koji Gavrila Principa doživljavaju kao nacionalnog heroja.

Po preuzimanju vlasti 2012, lider SNS-a Aleksandar Vučić se u više navrata javno žalio da njegova politika ne uživa podršku elite, ali je vremenom evoluirao i počeo sa objavljivanjem ličnosti manje-više poznatih u svojim profesijama.


 

I ranije bilo demantija

Za predsedničke izbore prošle godine Vučićev izborni štab je kao kontraodgovor Apelu 100 poznatih osoba koje su tražile od Saše Jankovića da se kandiduje za šefa države objavio proglas 650 javnih ličnosti koje bi volele da lider naprednjaka bude novi šef države. Tada se desila i blamaža da je nekoliko osoba sa tog spiska demantovalo da su dali podršku. U ime glumca Miše Janketića učinila je to njegova supruga Svjetlana, zatim je podršku negirao i muzičar Zafir Hadžimanov, dok je profesor epidemiolog Zoran Radovanović rekao da nije on u pitanju, već drugi lekar iz Niša. Vođeni tim iskustvom, kozeri su već smisli priču su se ljudi budili u strahu da li će i njihovo ime osvanuti na spisku "1.000+".



 

2024 © - Vesti online