Sreda 28.02.2018.
10:38
rts.rs

Nemački proizvođač automobila stiže u Srbiju?

pixabay.com
Još uvek nije poznato o kom proizvođaču automobila je reč

Mate Rimac je na svom Fejsbuk profilu napisao da je bio na sastanku firme koja ima prihode skoro na nivou hrvatskog BDP-a, ali nije otkrio o kojoj firmi je reč.

Naveo je da je nemačka kompanija tražila lokaciju u istočnoj Evropi za gradnju fabrike za električne pogonske sisteme. Prema njegovim rečima, nadmetalo se 15 država, a u finalu su ostale Srbija i Makedonija.

"Na kraju su odabrali Srbiju", napisao je Rimac, koji je dodao da će se proizvoditi stotine hiljada pogonskih sistema za električne automobile.

Međutim, istakao je, zbog proaktivnosti srpske vlade dogovoren je još jedan veliki projekat, ali kaže da nije na njemu da objavi o čemu je reč.

"Žao mi je što nisam znao ranije, jer bih pogurao da se Hrvatska uzme u obzir. No možda je i bolje ovako, verovatno bi to bio totalni waste of time (gubljenje vremena) jer ne bi bio prvi put da sam to radio", zaključio je Rimac.

Mate Rimac je hrvatski inovator i preduzetnik poznat kao osnivač i direktor firme "Rimac automobili". Kompanija se bavi proizvodnjom sportskih električnih automobila. Na Sajmu u Frankfurtu 2011. godine predstavio je Concept One kao konkurent "Ferariju".

Američki Blumberg je Rimca uvrstio među ličnosti koje su obeležile 2012. godinu.

2022 © - Vesti online