Sreda 28.02.2018.
08:02
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 28. februar

youtube.com/Srpski Derbi
Trenutak kada Almami Moreira postiže pogodak u poslednjim trenucima susreta za bod crno-belih

Remi u 135. večitom derbiju

28. februara 2009. godine fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su 135. večiti derbi i – podelili plen. Crveno-beli su nešto bolju igru u prvom poluvremenu krunisali pogotkom Tutorića u 36. minutu, da bi u nastavku crno-beli sve bacili na ofanzivu i stigli do izjednačenja pogotkom Moreire u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

Dino Zof

28. februara 1942. godine rođen je Dino Zof, legendarni italijanski golman, jedan od najboljih i najpopularnijih koje je svetski fudbal ikad imao. Ušao je u u istoriju kao najstariji pobednik Svetskog prventstva kad je u 40. godini trijumfovao sa „azurima" na Mondijalu u Španiji 1982. Tada je postao i tek drugi golman, koji je sa kapitenskom trakom postao prvak sveta. Sa "azurima" je bio I evropski prvak 1968. kad je u finalu bio bolji od Jugoslavije. Sa ukupno 112 utakmica za reprezentaciju Italije dugo je bio i rekorder "azura", dok ga nije prestigao Paolo Maldini. U klupskoj karijeri najviše je postigao na golu Juventusa, sa kojim je bio šest puta prvak Italije. Po završetku igračke karijere bio je trener Juventusa, Lacija i Fiorentine, kao i selektor italijanske reprezentacije.

Antonelo Riva

28. februara 1962. godine rođen je Antonelo Riva, jedan od najboljih italijanskih košarkaša svih vremena i apsolutni rekorder sa 14.399 postignutih koševa u najjačoj italijanskoj ligi. Poznat pod nadimkom „Nembo Kid" najveći deo karijere proveo u Kantuu, a zapažen trag ostavio je u i milanskoj Olimpiji i Skavoliniju. Prvi je strelac i na večitoj listi italijanske reprezentacije sa 3.785 koševa, čak 900 više od legendarnog Dina Menegina.

2024 © - Vesti online