Utorak 27.02.2018.
16:25 >> 19:20h
Vestionline

Cvetković smenjen!

EPA-EFE/ANTONIO BAT
Odzvonilo mu: Jovica Cvetković

Za smenu je glasalo 10 od 11 članova, a jedino je predsednik Rukometnog saveza centralne Srbije glasao za to da iskusni stručnjak ostane na kormilu "orlova".

Cvetković je smenjen posle očajnog 12. mesta na EP i sukoba sa igračima tokom prvenstva u Hrvatskoj prošlog meseca. On je optužio igrače da su bančili pred meč sa Islandom, a kao kolovođe lošeg u reprezentaciji označio je Petra Nenadića, Milana Đukića, Dobrivoja Markovića i Nemanju Zelenovića. Nije Cvetković štedeo ni RSS.

- Savez ništa nije uradio da nam obezbedi pripreme. Nisam bio u situaciji da stvaram reprezentaciju kao od 2006. do 2009. godine, već sam morao da je sastavljam od igrača koji nisu bili disciplinovani, niti su ikada u karijeri ostvarivali veće uspehe. Susreo sam se sad sa duhovima prošlosti. Izaberite novog selektora, pa da i njemu rade što i meni - rekao je Cvetković na početku sednice.

O optužbama da je pijan vodio mečeve, sada već bivši selektor je rekao:

- Možda sam bio pijan, ali od muke, a ne od alkohola. Ne mogu da nateram vodeće igrače da trče! Umirao sam od cigareta, kafa. Ko me je video pijanog na treningu ili utakmici neka dokaže to i nikad više se neću baviti rukometom. Bio sam pijan kada sam stvarao igrače, Nenadića, Šešuma... Što se nisu potpisali imenom i prezimenom na saopštenje?

Cvetković se vratio na kormilo na predlog čelnog čoveka RSS Božidara Đurkovića.

- Nije tačno da Savez nije obezbedio uslove reprezentaciji. Jovice, očekivao sam više samokritičnosti, tvoj izveštaj ne sadrži dosta toga. Nismo mi birali igrače i pravili taktiku, nego ti. Niko ti se nije mešao u izbor. Izveštaj mi stvara utisak da su svi sem selektora krivi - rekao je Đurković, koji bi na kormilu selekcija voleo da vidi Vladana Matića.

Kao što je portal VESTIONLINE pisao postoje tri kandidata za klupu "orlova", a to su: Vladan Matić, Rastko Stefanović i stranac, čije se ime zasad krije daleko od očiju javnosti.

2024 © - Vesti online