Utorak 27.02.2018.
14:57
Srna

Amfilohije: Vratiti imovinu Karađorđevićima

A. Čukić
Izvršiti pravdu prema svima: Mitropolit Amfilohije

Vladika Amfilohije je podsetio da su komunisti oduzimali za narod i da je onda to bilo i razumljivo, ali da su sada "neokomunisti to privatizovali". 

- Oni nisu navodno komunisti, oni su buržoazija jer su prisvojili sve sebi - rekao je vladika Amfilohije "Vijestima", nakon što je u Budvi otvorio kulturnu manifestaciju "Ljubišini dani".

Pročitajte još:

pixabay.com

Karađorđevićima srce Paštrovića

Mitropolit Amfilohije tvrdi da je prirodno da "jedna normalna i ustavna država izvrši pravdu prema svima".

- Ako se držimo majke Jevrosime, da sve bude "ni po babu ni po stričevima, već po pravdi Boga istinoga", pravdu treba prema svakome primeniti. To je osnovno pravilo i u svim evropskim državama. Pošto mi, evo, stremimo u Evropu, red je i da se na tom planu pokažemo dostojni - rekao je Amfilohije.

On je naglasio da postoji dokumentacija u manastiru Reževića koja potvrđuje da su Karađorđevići "svaki pedalj zemlje otkupili".

Srpska kraljevska porodica, prestolonaslednik Aleksandar i njegova supruga Katarina de Silva, potražuju u svome zahtevu za restituciju hektar i po zemlje na ostrvu Sveti Stefan, Vilu Miločer, gotovo kompletan Miločerski park, parcele u Pržnu, na kome je izgrađen hotel "Kraljičina plaža", kao i one na kojima se planira izgradnja depadansa, te zemljišni kompleks od 22.000 metara kvadratnih u vlasništvu opštine Budva, te parcelu od pet hiljada metara kvaadratnih iznad Miločerskog parka, koji je trenutno uknjižen na Prvu banku.

Namera srpske dinastije da povrati zemlju na području Miločera i Svetog Stefana podelila je vladajuću koaliciju u Budvi, koja je proteklih dana razmenila niz međusobnih optužbi.

2021 © - Vesti online