Utorak 27.02.2018.
11:41
Vestionline

Netsi pamte Dražena Petrovića

EPA/Antonio Bat
Počast i u Zagrenu: Spomenik Draženu Petroviću

Pre duela prikazan je film o jednom od najboljih evropskih igrača u istoriji koji je poginuo u saobraćajnoj nesreću u Nemačkoj. Petrović je za Netse igrao od 1991. do 1993. godine.

Specijalni gost Netsa bila je Draženova majka Biserka, a klub je podelio 10.000 figurica sa likom nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i Hrvatske u belom dresu sa brojem tri. Draženova "trojka" je nedugo posle tragedije povučena iz upotrebe.

- On je bio jedan i jedini. Ponosna sam na svog sina i Netse. Zaista cenim ovo što je klub uradio. I danas je Dražen uzor mnogim evropskim igračima. Mladi košarkaši moraju mnogo da treniraju kako bi bili poput njega i igrali u NBA. Trening je najvažnija stvar - izjavila je Biserka Petrović.

O Draženovovo neverovatnom talentu pričao je i trener Netsa Keni Etkinson koji je tada igrao u Evropi.

- Čuo sam za njegove legendarne radne navike. Čuo sam da je išao u teretanu u dva ujutro i neverovatno mnogo vežbao šut. Nisam ga upoznao, ali svi znaju da je bio zavisnik od košarke i savršeni takmičar. Veliki sam njegov fan. Dražen je pokazao da igrači iz Evrope mogu da budu dobri igrači i istave veliki trag u ovoj ligi - rekao je Etkinson.

Petrović je karijeru počeo u Šibeki, a pored Netsa igrao je još u Ciboni, Real Madridu i Portlandu.

2024 © - Vesti online