Utorak 27.02.2018.
08:01
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 27. februar

EPA/SASA STANKOVIC
Dragurtin Topić slavu je stekao odličnim skokovima

Velimir Sombolac

27. februara 1939. godine u Banjaluci je rođen nekadašnji proslavljeni desni bek Partizana, koji je kao mladi reprezentativac Borca stigao među crno-bele i za pet sezona odigrao oko 260 utakmica, osvojivši četiri titule prvaka Jugoslavije. Sjajnim igrama zaslužio je i poziv u reprezentaciju, za koju je odigrao pet utakmica i osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1960. u Rimu. Posle Partizana igrao je u Olimpiji, Orijentu i Borcu. Preminuo je 2016. godine.

Ljubiša Simić

27. februara 1963. godine rođen je Ljubiša Simić, bivši amaterski prvak Evrope u boksu i interkontinentalni prvak u WBC i IBF verziji. Tokom karijere imao je više od 500 mečeva u amaterskoj konkurenciji, devet puta bio je prvak Jugoslavije, tri puta najbolji na Balkanu, a pored titule prvaka Evrope bio je i treći na Svetskom kupu u Seulu.

Topićeva "bronza"

27. februara 2000. godine jugoslovenski rekorder u skoku uvis Dragutin Topić je sa preskočenih 2,34 metra osvojio bronzanu medalju na 26. Evropskom dvoranskom prvenstvu održanom u belgijskom gradu Gentu. Istu visinu preskočili su i evropski prvak, Rus Vječeslav Voronjin i drugoplasirani Nemac Martin Bus, ali su imali manje pokušaja od našeg atletičara.

2024 © - Vesti online