Ponedeljak 26.02.2018.
14:19
Vestionline

Stvarno je preterao: Erdoganov potez šokirao mnoge (VIDEO)

Youtube/Son Dakika Haberleri
Turski predsednik Erdogan ljubi uplakanu devojčicu

"Ako pogine, staviće zastavu preko nje", kazao je Erdogan preplašenoj devojčici tokom govora pred članovima njegove AK partije. Na tu njegovu izjavu, oduševljeno članstvo partije je klicalo: "Šefe, šefe... Vodi nas u Afrin!", grad u siriji u kom tusrke snage izvode ofanzivu protiv sirijskih Kurda.

Sudeći prema snimku koji je objavila državna TV stanica, dok je Erdogan pričao za govornicom pažnju mu je privukla devojčica u uniformi koja je sedela u publici. On ju je potom pozvao da izađe na govornicu. 

"Pogledajte, šta imamo ovde. Devojčice šta ti radiš ovde? Naše beretke su ovde, ali one nikad ne plaču", kazao je potom Erdogan uplakanom detetu, misleći na specijalne jedinice turske vojske. 

"Ona ima i tursku zastavu u džepu... Ako pogine u borbi, staviće na nju zastavu", dodao je turski predsednik na partijskom kongresu koji se održao u gradu Karamanmaras u subotu, prenosi BBC. 

"Ona je spremna na sve, zar ne", upitao je Erdogan devojčicu na šta mu je ona odgovorila sa "da". Potom ju je Erdogan poljubio u obraz i ona je sišla s bine. 

Erdoganov potez je naišao na oštre kritike na društvenim mrežama, a najžešći kritičari su ceo događaj okarakterisali kao "zlostavljanje dece". On sam se nije oglasio povodom tih kritika.

2024 © - Vesti online