Ponedeljak 26.02.2018.
11:24
Vestionline, Tanjug

Jedna organizacija moćnija je i od Trampa

Tanjug/AP
Donald Tramp

Kako je prenela agencija AP, neposredan povod za organizovanje sastanka Trampa i guvernera u Vašingtonu je masovna pucnjava koja se dogodila u Floridi u kojoj je život izgubilo 17 đaka i nastavnika.

AP podseća da je američki predsednik nekoliko dana prošle nedelje proveo slušajući emotivne izjave roditelja i učenika uključujući i one koji su preživeli pucnjavu u Parklendu i druge iz Konetikata i Kolorada. 

Njegov sastanak sa guvernerima biće najnoviji u nizu pokušaja za pronalaženje ideja s ciljem da se okonča oružano nasilje u školama. 

Od kako se pucnjava u srednjoj školi dogodila, Tramp je izneo veliki broj ideja kako se ovako nešto više ne bi događalo, uključujući povećanje starosne granice za kupovinu oružja, utvrđivanje podataka o ličnosti pre izdavanja dozvole za posedovanje pištolja, kao i najkontraverzniji predlog - naoružavanje profesora. 

S druge strane, iz najjačeorganizacije u Americi - Nacionalne asocijacije za oružje (NRA) stiže saopštenje da se poni protive bilo kakvim ograničenjima po pitanju oružja. Takođe, kažu i da će blokirati svaki takav predlog koji dođe i od Trampa. 

Portparolka NRA Dana Leš rekla je za En- Bi- Si Njuz da NRA "ne podržava nikakve zabrane".

2024 © - Vesti online