Subota 24.02.2018.
13:51
Vestionline

"Ne treba Rusiju da bude sramota, već SAD zbog Jugoslavije i Libije"

pixabay.com
Nastavlja se verbalni rat

Trampovi motivi, kako je rekao Slucki, više su nego jasni - SAD žele da pripišu sebi pobedu nad terorizmom i istovremeno umanje učinak Rusije i njenih partnera kada je reč o pronalasku rešenja za sirijski krizu.

- To, međutim, nema nikakve veze sa realnošću. Rusija se, za razliku od SAD, u Siriji nalazi kako bi pružila pomoć u borbi protiv terorističke organizacije ID, čije je stvaranje, uzgred budi rečeno, inicirala Amerika svojom politikom na Bliskom istoku - rekao je on.

Slucki je podsetio i da Rusija sve što čini u Siriji čini na zakonskim osnovama, na zvanični zahtev sirijskih vlasti.

- Mi smo se borili i borićemo se protiv terorista, ne pokušavamo nasilnim putem da oborimo režim u skladu sa sopstvenim geopolitičkim interesima, dok je Amerika sve vreme pokušavala da rasturi zemlju na delove, ne mareći za njene građane - istakao je Sluc- da reše problem ID-a, nakon čega će se vratiti kući. Takođe je rekao da je "sramota“ to što Rusija i Iran čine u Siriji.

- To što su Rusija, Iran i Sirija nedavno sproveli je humanitarni bezobrazluk. Mi smo tamo samo sa jednim ciljem - da rešimo pitanje ID-a i da se vratimo kući. U principu smo svoj zadatak ispunili, ali to što su te tri zemlje učinile je sramota - rekao je Tramp.

2024 © - Vesti online