Subota 24.02.2018.
04:00
D. Matić - Vesti

Liturgiju služio vladika Andrej

D. Matić
Sečenje slavskog kolača

Sa vladikom Andrejem su služili paroh kelnski protojerej-stavrofor Neđo Janjić, paroh diseldorfski protojerej Danilo Radmilović i domaćin, paroh altenski protojerej Mihajlo Stojčić. Bila je to posle šest godina ponovna poseta ovoj crkvenoj opštini jednog vladike. Brojni vernici iz parohije Altena-Hagen i okolnih parohija dočekali su vladiku ispred crkvenih vrata tražeći blagoslov.

Posle svete arhijerejske liturgije vladika Andrej se obratio okupljenom vernom narodu uz obećanje da poseta ovoj parohiji neće biti jedina, te da se nada skorom, novom susretu sa vernim narodom ove parohije.

Uz prisustvo ovogodišnjih kumova Pavla i Mirjane Petrović iz Finentropa, vladika Andrej je lomio slavski kolač. Za sledeću godinu kumstvo su preuzeli Bojan i Gospava Petrović iz Verdola. Po završetku svete arhijerejske liturgije priređen je slavski ručak za vladiku, sveštenstvo i verni narod u crkvenoj sali u Alteni.

Nakon ručka vladika se obratio opet parohijanima, pozdravio ih i podelio arhijerejski blagoslov, a deca koja pohađaju veronauku, zahvalili su se vladiki Andreju pesmom "Tamo daleko".

 

2024 © - Vesti online