Petak 23.02.2018.
18:50
D. Dekić - Vesti

Beli vaskrsao u ličnoj karti

Tanjug
Ognjen Maksimović promenio ime

Tako, izmišljeni lik postao je privilegovaniji i od dijaspore koja lična dokumenta dobije u roku od 48 sati, dok građani Srbije čekaju pet radnih dana. Neverovatnu rabotu MUP-a koju su neki pratioci na društvenim mrežama podveli pod "državni kriminal", potvrdile su na Tviteru nevladine organizacije CRTA i CESID koje su posmatrači na sednicama Gradske izborne komisije.

Naveli su da je lična karta Preletačevića, potpisnika saglasnosti da bude nosilac izborne liste, izdata 21. februara 2018. i saglasnost overena kod notara uveče u 20.58.

Starac Fočo od 144 leta

Lična karta Preletačevića nije izuzetak. Na parlamentarnim izborima 2016, na Kosovu pojavio se glasač Sretan Branković od 144 godine, a zbog ovog "starca Foče", opozicija optužila vlast da u spiskove ubacuje nepostojeće birače. Odmah se na RTS-u pojavio Sretan Branković i identitet potvrđivao ličnom kartom u kojoj piše da je rođen 1972. Međutim DSS je našao da je lažni svedok, jer tvrdi da je glasao za SNS, a prema ličnim podacima koje je sam izneo, nije ni upisan u birački spisak.

Ovu ujdurmu pokrenula je predaja liste "Ljubiša Preletačević Beli - Zato što volimo BELOVGRAD". Tu listu je prvobitno GIK potvrdio, pod brojem 22, pa je potom poništio Upravni sud, po žalbi građanina M. A. Spas je stigao od MUP-a, a ne od Luke Maksimovića, već njegovog prezimenjaka Ognjena koji je promenio ime u Ljubiša Preletačević Beli i GIK i drugi put dao zeleno svetlo listi Belog.

- Razumete da se pojavio Ljubiša Preletačević. Čovek. Ne Luka. Već Beli. Ovo je bolje nego Borislav vs. Borko - prokomentarisao je izvršni direktor Cesid Bojan Klačar, aludirajući na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića koji je zbog izborne liste 2016. menjao ime.

Fotografiju Ognjena Maksimovića, odnosno novog Belog, okačio je na Tviter Luka Maksimović, stari Beli i naveo: "Saglasan gos'n Ljubiša. Kec u rukavu - LISTA broj 22! Ave".


 

2021 © - Vesti online