Petak 23.02.2018.
13:32
Tanjug

RSS: Sukob nam ne ide u prilog, probleme rešiti u kući

Rukometni savez Srbije
 

Sukob je kulminirao kada je Cvetković optužio rukometaše da su na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj unapred kupovali avionske karte za povratak kući i da su vodili nesportski život tokom turnira, pre nego što su reprezentativci demantovali takve tvrdnje i to replikom da je selektor često bio u alkoholisanom stanju.

- Rukometni savez Srbije apeluje na sve članove organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta. Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor - reprezentativci ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu - navodi se u saopštenju RSS objavljenom na sajtu.

Iz RSS naglašavaju da se već godinama suočavaju sa brojnim problemima i, kao i prethodno, sve treba rešiti na sednici Upravnog odbora naredne nedelje.

- Moramo biti surovo transparentni jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana. Svaki sport u Srbiji ima svoju problematiku. Od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži, niti se ona može sakriti, ali za sve postoji vreme i mesto. Mesto na kome će se raspravljati o svemu što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj je sednica Upravnog odbora RSS koja će biti održana u toku naredne nedelje.

Izražena je i nada da svi akteri shvataju punu odgovornost izjava, odnosno uticaj na naraštaje i zato RSS apeluje da se obrati pažnja kako se ne bi izgubilo nijedno dete u rukometu.

2021 © - Vesti online