Petak 23.02.2018.
08:58
Vestionline

"Napadač u Podgorici se nije razneo, bomba sama eksplodirala"

Tanjug/aP

Prema najnovijim podacima koje prenose podgorički mediji, službenici Centra bezbednosti Podgorica pretresaju više lokacija osoba koje su bile povezane sa Jaukovićem. Kako je rečeno "Vijestima", policija pretresa ove lokacije u cilju razjašnjenja svih okolnosti ovog slučaja.

Identitet Jaukovića ranije je potvrdio njegov brat.

Ambasada SAD sinoć je saopštila da nema indicija da je napad deo neke produžene pretnje, kao i da se istraga motiva navodnog napadača nastavlja.

Pomoćnik direktora Uprave policije za sektor kriminalističke policije Enis Baković je na pres konferenciji rekao da se u saradnji sa FBI vrši provera naloga na društvenim mrežama koje je Jauković koristio, kao i da policija preduzima mere u proveri da li je Jauković radio sam ili je imao saučesnike, kao i koji su motivi njegovog napada.

Podsetimo, Jauković je u noći između srede i četvrtka bacio bombu ka ambasadi SAD u Podgorici, a potom se drugom razneo, preneli su mediji i policija.

Njegov identitet ubrzo je utvrđen, kao i to da je rođen u Kraljevu i da je 1999. od Slobodana Miloševića dobio medalju za zasluge u Vojsci Jugoslavije.

Međutim, policija je nakon početka istrage i izvršenog uviđaja saopštila da se Jauković nije namerno razneo bombom, već se pretpostavlja da je eksplozivna naprava slučajno aktivirana, pre vremena.

2024 © - Vesti online