Četvrtak 22.02.2018.
18:00
S. Đurić - Vesti

Sanja Ilić i Balkanika idu u Lisabon

V. Sekulić
Opravdali ulogu favorita: Sanja Ilić i Balkanika

Drugo mesto osvojila je Saška Janković s numerom "Pesma za tebe", dok je treći bio Dušan Svilar koji je pevao "Pod krošnjom bagrema". Ko će ove godine braniti boje naše zemlje odlučili su publika i stručni žiri. Pobedničku pesmu "Nova deca", Ilić je komponovao sa suprugom Tatjanom na tekst Danice Krstajić.

- Veoma sam srećan i drago mi je da smo pobrali pozitivne komentare. Hvala publici i žiriju na glasovima. Uložili smo mnogo truda i rada i smatram da smo zaslužili ovaj uspeh. Potrudili smo se da pesmom i nastupom na sceni budemo u duhu Evrovizije. Čestitam Beoviziji. Scena je izgledala savršeno, glamurozno i vladalo je dobro raspoloženje - rekao je Sanja Ilić.

Danima pre takmičenja šuškalo se da su Sanja i Balkanika favoriti te da se znalo ko će biti pobednik.

Marija zapalila Tviter

Marija Šerifović, koja je 2007. godine pobedom na Evrosongu sa pesmom "Molitva" dovela ovo takmičenje u Srbiju, već na početku Beovizije oglasila se na društvenim mrežama. Mariji je očigledno bilo dovoljno da čuje prvih nekoliko kandidata, pa se putem Tvitera oglasila porukom koja vrlo jasno pokazuje njeno mišljenje i stav.
- E moji Srbi, braćo, sestre. To vam je što vam je, napisala je Marija.
U jednom od tvitova pevačica je čak i opsovala.

- Šta da kažem. Ne želim da komentarišem. I ako pobedimo u Portugalu reći će da smo namestili. Čuo sam za te priče. Tako je to kod nas. Ako neko zna da radi, ako je dobar u svom poslu, ume da komponuje i peva, to je onda uvek namešteno. Dva puta sam učestvovao na Jugoviziji, ali nisam uspeo da odem na Evrosong. Evo sada smo uspeli u tome. U Lisabonu nećemo pevati na engleskom jeziku, jer nema potrebe da pesmu "Nova deca" izvodimo na engleskom jeziku, jer ima dosta vokala.

Sanji i Balkanici prišle su brojne kolege kako bi im čestitale na trijumfu. Neki od izvođača nisu bili raspoloženi za komentare.

V. Sekulić
Savladale je emocije: Maja Nikolić

U centru pažnje iza scene sve vreme bila je Maja Nikolić, koja se takmičila s pesmom "Zemlja čuda". Iako je bila sigurna u sebe i verovala u čudo, ono se ipak nije dogodilo. Popularna Nišlijka takmičenje je završila na 10. mestu, bez glasova žirija. Maju su posle nastupa ponele emocije, pa nije mogla da sakrije suze.

- Plačem od sreće i uzbuđenja, nikad me niko nije podržao kao sada. Na scenu sam donela čaroliju i stvarno napravila zemlju čuda - rekla je Maja Nikolić, koja je privukla pažnju i svojim stajlingom, posebno dubokim dekolteom.

V. Sekulić
Bogato muzičko iskustvo: Marko Nikolić sa Saškom Janković

Rame uz rame sa sestrom

Pesma Marka Nikolića, koji živi i radi u Beču, "Pesma za tebe", koju je izvela Saška Janković odlično je ocenjena na Beoviziji, i osvojila je drugo mesto. Markova numera dobila je izvrsne ocene i publike i stručnog žirija. Inače, on ima bogato muzičko iskustvo, a kaže da je pesmu za Beoviziju komponovao zajedno sa Saškom. Marko je izrazio posebno zadovoljstvo što je ta pesma ušla među 17 najboljih od ukupno 75 predatih.
O Saški Marko je imao samo reči hvale rekavši da je već tri puta predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije, kao prateći vokal, a da je trenutak i da Evropa najzad čuje mladu pevačicu u svom pravom sjaju. Marko Nikolić, inače je brat Maje Nikolić, koja se takođe takmičila na Beoviziji, diplomirao je 2002. godine na Odseku za džez u Gracu. Do sada je izdao jedan album, sarađivao je sa Dejanom Matićem, napisao više kompozicija za Draganu Mirković

Z. M.




 

2024 © - Vesti online