Četvrtak 22.02.2018.
09:46
Ž. Mutavdžić - Vestionline

VESTIONLINE saznaju: Cvetković pred smenom, tri imena u opticaju za naslednika

EPA-EFE/ANTONIO BAT
Drma mu se klupa: Jovica Cvetković sa "orlovima" na EP u Hrvatskoj ostvario samo jednu pobedu

Kako saznaju VESTIONLINE, Cvetkoviću se drma klupa reprezentacije i verovatno će na sednici UO RSS da bude smenjen. Očajna igra u Hrvatskoj, samo jedna pobeda uz pet poraza, 12. mesto, katastrofalan je učinak orlova". Videlo se na EP da Srbija igra neki drugi rukomet u odnosu na onaj koji igraju Španci, Francuzi, Nemci, Skandinavci, da je to rukomet iz prošlog veka i da sa Cvetkovićem teško mogu da se očekuju neki vidljiviji pomaci. Iskusni stručnjak nema više poverenja većine članova UO kao ni predsednika saveza Božidara Đurkovića. Tokom EP, Cvetković je ušao u sukob sa potpredsednikom RSS Draganom Škrbićem, koji je otvoreno kritikovao igru naše reprezentacije na šampionatu Starog kontinenta.

Postoje tri imena koji figuriraju za klupu reprezentacije Srbije. Već nekoliko nedelja traži se naslednik iskusnog stručnjaka. Čelni čovek našeg rukometa Đurković na klupi reprezentacije bi opet voleo da vidi Vladana Matića, koji se nije proslavio za kormilom Srbije u prvom mandatu. Nekadašnji igrač Partizana i Crvene zvezde, koji trenersku karijeru gradi u Mađarskoj vodio je "orlove" na EP u Danskoj 2014. godine, ali u konkurenciji Francuske, Poljske i Rusije, Srbija je bila poslednja u grupi i nije se plasirala u narednu rundu.

Druga struja u UO RSS volela bi da vidi Rastka Stefanovića na klupi "orlova". Radi se o nekadašnjem proslavljenom reprezentativcu naše zemlje, koji je dugo igrao u Francuskoj, a sada je u zemlji "trikolora" počeo i trenersku karijeru. Nekadašnji igrač zrenjaninskog Proletera, Celja i Monpeljea trenutno je trener Ivrija koga je prošle sezone uspeo da vrati u elitnu ligu Francuske, posle Bundes lige, najjačeg šampionata na svetu.

Treći kandidat za klupu je strani trener, ali se za sada njegovo ime krije. Mišljenja nekih članova UO RSS da samo stručnjak iz inostranstva, veliko ime, može da postavi sistem, plan, da izvede naš rukomet iz učmalosti, da vrati kult reprezentacije, da umišljene srpske zvezdice postavi na pravo mesto, da ne bude više javašluka i anarhije što je bio slučaj poslednjih godina.

Biće burno narednih dana. Rukomet u Srbiji je na izdisaju, mnogo bi rekli da je stigao do dna, da nema dalje. Vreme je za promene, korenite, sistemske...

2024 © - Vesti online