Četvrtak 22.02.2018.
09:34
Vestionline

"Tajna služba sprečila obaranje aviona i nezamislivi pokolj"

Tanjug/AP
Bwnjamin Netanijahu

On je rekao da su informacije koje je obezbedila izraelska obaveštajna služba pomogle da se spreči teroristički napad u avionu australijske avio-kompanije prošlog jula.

- Izraelska obaveštajna služba sprečila je obaranje australijskog aviona, sprečila je nezamisliv pokolj - rekao je Netanjahu, dodajući da bi taj napad, da je sproveden u delo, izazvao velike poremećaje u globalnom avio-saobraćaju.

Netanjahu je dodao da je to samo jedan od više desetina terorističkih napada koje je Izrael sprečio širom sveta, prenio je "Sputnjik".

Pre govora Netanjahua, izraelska vojska saopštila je da je "Jedinica 8200" vojne obaveštajne službe osujetila napad džihadista "Islamske države" na putnički avion.

- Ovim su spašene desetine života nevinih ljudi. 'Jedinica 8200' pokazala je da je ozbiljan igrač u obaveštajnom ratu protiv "Islamske države"- saopštila je vojska.

Vojska je, takođe, objavila da su informacije koje je obezbedila ova elitna jedinica, koristeći sofisticiranu tehnologiju, rezultirala hapšenjem dvojice militanata "Islamske države".

2024 © - Vesti online