Sreda 21.02.2018.
14:33
Vestionline, Tanjug

Karamarko: Šta hoće Pupovac?

EPA/Antonio Bat
Karamarko kritikuje Pupovca

- Bilo bi dobro čuti od dotičnog koja su to konkretno prava i slobode ugrožene mojim vođenjem HDZ-a i oslobađanjem naših generala (Gotovinu I Markača). Naravno, Pupovac na to ne može da odgovori jer je svestan da su Hrvati, Srbi i svi ostali građani RH izloženi istim problemima: nezaposlenosti, malim prihodima, niskom standardu, dužničkom ropstvu, iseljavanju mladih tvrdi  - Karamarko.

On je, usput, kritikujući Pupovca, "podsetio" na činjenicu da je Pupovčeva stranka deo aktuelne vladajuće koalicije u Hrvatskoj, te kaže da njegova vlada nije koristila "usluge" Milorada Pupovca.

Pupovac, kaže Karamarko, verovatno misli da su srpska manjinska prava ugrožena ako on "ne vlada Hrvatskom ili ako ucenama značajno ne učestvuje u vlasti".

Karamarko navodi i da Pupovac smatra da je oslobađajuća presuda generalima Markaču i Gotovini događaj koji je bitno ugrozio manjinska srpska prava i slobode.

- Šta se to tačno dogodilo sa srpskom manjinom u Hrvatskoj nakon te presude, osim što presuda nije u skladu s njegovim snovima - pita Karamarko.

Karamarko kritikuje Pupovca i zbog toga jer se, kako kaže, od njega i od Beograda, nije čula "osuda velikosrpske Miloševićeve agresije na našu, a i njegovu domovinu Hrvatsku".

2024 © - Vesti online