Sreda 21.02.2018.
13:23
Vestionline, Tanjug

Saopštenje KSS posle skandala sa peharom: Nismo mi Ministarstvo unutrašnjih poslova

youtube.comFCRedStarBelgrade
Sraman potez nepoznate osobe šokirao Srbiju

Na društvenim mrežama u utorak se pojavio snimak kako nepoznata osoba, bliska KK Partizan, sa trofeja nožem skida pločice sa grbom Crvene zvezde, nakon čega su crveno-beli to ocenili kao poraz srpske košarke i najavili da zbog toga neće budućem šampionu, ukoliko to bude neko drugi, dati prelazni trofej.

- KSS nema apsolutno nikakve veze sa tim činom i nećemo dozvoliti da taj sraman gest pojedinaca baci senku na sjajnu organizaciju završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, jednu od najboljih do sada, gde nije bilo nijednog sukoba navijača i nijedna baklja nije pala na teren -  navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, KSS nije Ministarstvo unutrašnjih poslova, niti je nadležan da vodi istragu, a podržaće svaku inicijativu nadležnih organa u tom smeru.

- Činjenica je da su Predrag Danilović i Dejan Tomašević bivši igrači Partizana, ali je takođe činjenica i da je Danilović predsednik KSS, a Tomašević generalni sekretar KSS. Stavljanje predsednika i generalnog sekretara KSS u kontekst pripadnika jednog kluba je apsolutno neprihvatljivo za Košarkaški savez Srbije kao krovne organizacije koja štiti interese svih klubova.

Iz KSS poručuju da ne smatra svojim porazom to što je ove godine trofej osvojio Partizan, kao što je prethodnih godina trofej bio u rukama Crvene zvezde, Mega Leksa, FMP...

- Prelazni pehar namenjen šampionu Srbije neće ostati u vlasništvu bilo kog kluba i biće uručen klubu koji ga zasluži i osvoji na terenu - piše na kraju saopštenja.

2024 © - Vesti online