Sreda 21.02.2018.
12:59
Vestionline, Tanjug

U ringu 130 boksera: U jagodini se bori za titulu prvaka Srbije i ulazak u reprezentaciju

pixabay.com

Kako je novinarima rekao predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin šampioni će postati reprezentativci i imaće brojna takmičenja u toku godine, a prvo od njih je prijateljski susret sa reprezentacijom Slovenije 3. marta u Lazarevcu. Borovčanin je rekao da su na prvenstvo stigli bokseri iz sva četiri bokserska regiona Srbije, iz praktično svih klubova.

- Jagodina je grad boksa, a ime grada u Srbiji i Jugoslaviji, ali i širom Evrope proslavili su bokseri Kablova - Konovalov, Mehović, Jelić...i drago mi je što se u ovaj grad vraća boks - poručio je Borovčanin.

Kako je rekao, ovo prvenstvo je početak takmičarske sezone Bokserskog saveza Srbije i početak nečega što treba da vrati boks u Srbiju. On je ocenio da će veliko finale, 24. februara u 18.30 uz, direktan TV prenos zaista biti spektakl koji će gledati cela bivša Jugoslavija, a veruje i da će dvorana biti puna, a ulaz besplatan.

- Šampioni će ući u reprezentaciju Srbije i njih u ovoj godini očekuje više od 100 dana takmičenja - dodao je Borovčanin.

On je rekao i da sa ovog prevenstva u Jagodini počinje i put ka Olimpjskim igrama u Tokiju 2020. godine, te da očekuje da će Srbija imati predstavnika, možda baš nekog sa takmičenja u Jagodini. Među bokserima je i osvajač "Zlatne rukavice" Sandro Poletan  iz Banjaluke, koji na ovom šampionatu boksuje zahvaljujući dvojnom  državljanstvu.

Poletan je posle merenja izjavio novinarima da očekuje dobre borbe, ali i pobedu jer se dobro pripremao. I jagodinski perspektivni mladi bokser Aleksandar Konovalov rekao je da ga ovom prvenstvu samo zanima zlato.
 

2024 © - Vesti online