Utorak 20.07.2010.
09:16
Vestionline

Mišković prodaje sve, napušta poslovanje u Srbiji

''Blic'' navodi da je do ovih informacija došao od izvora upoznatih sa tokom pregovora Miškovića i Belgijanaca. Mišković želi da uključi celu kompaniju kako bi povećao vrednost posla, kažu za taj list izvori upućeni u pregovore.

Trgovinski gigant "Delez" zainteresovan je za "Delta Maksi", ali dugovanja domaćeg lanca dobavljačima će uticati na iznos koji bi mogao da dobije Mišković, navodi list i prenosi da izvori kažu da je to sada "upravo stvar pregovora u koje Mišković želi da uključi celu kompaniju kako bi povećao vrednost celog posla".

Miroslav Mišković

''Blic'' piše da je važan i sukob oko "Jugohemije" u kojoj vlasnički udeo ima i Milka Forcan, bivša potpredsednica kompanije ''Delta holding''. Upućeni tvrde, po pisanju beogradskih novina, da je sukob izbio upravo zato što Mišković želi da postigne što bolju cenu za "Delta holding" i nije spreman da deli kolač od prodaje.

Na slučaju "Jugohemije" želi Forcanovoj da pokaže šta će se dogoditi ako bude polagala bilo kakva prava na udeo u "Delta Maksiju". Međutim, Forcanova je već najavila kontratužbu, što upućeni tvrde da je znak da nekadašnja najbliža Miškovićeva saradnica veruje u svoje dobre veze sa vrhom vlasti u Srbiji i da shodno tome veruje da će dobro proći u sukobu sa najbogatijim čovekom u Srbiji, piše ''Blic''.

" 'Maksi', koji trenutno ima monopolski položaj na tržištu ne bi mogao da računa na taj položaj u budućnosti, ali činjenica je da bi 'Delez' kupio najveći trgovinski lanac koji bi mogao mnogo bolje da proda za kratko vreme", tvrdi sagovornik "Blica".

U Vladi smatraju da je prodaja "Delta holdinga" dobra investicija, napominjući da će to značiti mnogo i za maloprodaju u Srbiji, što je daleko veća korist od samog novca, koji će se sliti u srpski budžet od prodaje najvećeg trgovinskog lanca, navodi beogradski list.

2024 © - Vesti online