Sreda 21.02.2018.
12:30
K. M. - Vesti

Čuvari blaga zavičaja

U nedelju popodne, u ispunjenoj sali crkve Svetog arhiđakona Stefana, nekoliko stotina mališana, članova lokalnih folklornih grupa "Šumadija" iz Kizboroa, "Avala" iz Grinzboroa, "Morava" iz Sent Albansa, "Karađorđa" iz Rokbenka i folklorne grupe "Bransvik" prikazali su višesatni kulturno-umetnički program, a koregrafija je prisutne povela u predivne krajeve otadžbine.

Prvi ansambl "Šumadije" izveo je igre iz okoline Obrenovca, grupa "Karađorđe" prikazala je igre iz Srbije i Crnorečja, igrači "Avale" predstavili su se igrama iz Mačve i Leskovca, a "Morava" je pobrala aplauze pastirskim i igrama iz Ponišavlja. Mladi iz Bransvika pokazali su lepe igre Stara planina.

I tokom nedeljnog popodneva imanjem u Kizborou širio se miris pečenja, ponovo je bilo veselo pod šatorom sa narodnom muzikom gde su zajedno nastupali Bota i Jelena.

Vašar u Kizborou održava se uz veliku pomoć dobrovoljaca i napore članova crkvenog odbora s ciljem promovisanja i negovanja običaja iz otadžbine i druženja članova srpske zajednice povodom velikog praznika Sretenja.

2024 © - Vesti online