Sreda 21.02.2018.
05:30
Vestionline, b92.net

Najčudnije stvari koje su putnici radili da uštede novac

pixabay.com
A kako vi štedite novac na putovanju?

Korisnici Redita podelili su najčudnije ili najgluplje stvari koje su uradili kako bi izbegli plaćanja na putovanju. Iako su se u komentarima našla najrazličitija iskustva, bilo je mnogo trikova za one čiji je budžet ograničen, a putovanja luksuz. 

"Noćenje na autobuskoj ili železničkoj stanici umesto rezervisanja smeštaja", jedan je od komentara. 

Onima koji povratni let imaju u ranim jutarnjim časovima savetuje se da se noć pre toga smeste u stolici na aerodromu kako bi izbegli plaćanje noćenja u hotelu zbog svega nekoliko sati. 

"Ja sam koristio teretanu za vežbanje, ali i besplatno tuširanje nakon noćnog leta do Čikaga. Moj naredni let bio je u 15 časova i nisam želeo da trošim novac na iznajmljivanje sobe za nekoliko sati. Dnevna propusnica me je za teretanu u centru grada koštala 10 dolara."

Neki su kao svoje iskustvo naveli i da su koristili mogućnost da obuku nekoliko stvari istovremeno, samo da bi izbegli plaćanje viška prtljaga na aerodromu. 

Putnici koji štede tokom putovanja, obično štede na hrani. Mnogi su naveli da su na plažama Tajlanda skupljali kokose kako ne bi morali da kupuju hranu, sklapali prijateljstva sa lokalcima kako bi jeli u njihovim domovima ili preživljavali hraneći se isključivo pirinčem i pasuljem iz kuhinja hostela. 

Neki od njih štedeli su na prevozu po gradu, pa su pre birali višesatno pešačenje. 

"Hodao sam po 20 kilometara kako bih sačuvao 5.5 evra".

2024 © - Vesti online