Utorak 20.07.2010.
04:59
Blic

Turska: Srpski snajperisti angažovani za ubistvo političara?

„Pripadnici PKK za Evropu su prisiljeni da unajmljuju plaćene ubice jer su njeni najbolji snajperisti raskrinkani. Oni su, kako se navodi u izveštaju obaveštajne službe, stupili u kontakt sa trojicom plaćenika i sa njima pregovarali o ceni“, navodi list „Zaman“.

U tekstu objavljenom u nedelju list navodi da snajperisti još nisu ušli na teritoriju Turske, kao i da PKK planira da u narednih nekoliko dana pošalje plaćene ubice na zadatak maskirane kao turiste.


- Izveštaj sa oznakom „strogo poverljivo“ izazvao je veliku zabrinutost u Ankari, zbog čega je na svim graničnim prelazima podignut stepen bezbednosne pripravnosti. Granična policija upozorena je da posebnu pažnju obrati na turiste iz Srbije - piše list, navodeći da su znatno pojačane mere obezbeđenja predsednika, premijera i ministara turske Vlade.


Istovremeno sa planiranim ubistvima, obaveštajni podaci, prema pisanju ovog lista, ukazuju i na povećan broj napada na vojne ciljeve, posebno postavljanjem nagaznih mina na putevima na istoku i jugoistoku zemlje. U poslednjem napadu, u subotu uveče, pripadnici PKK raketama su gađali zgrade komande Žandarmerije i policije u Pervariju u pokrajini Sirt. Napad je trajao 40 minuta i u njemu su povređena trojica vojnika i petorica policajaca.


Vest o unajmljenim snajperistima iz Srbije juče je emitovana i na svim turskim TV stanicama, ali nijedna nije navela da li je tamošnjoj obaveštajnoj službi poznat identitet naših plaćenika. Mediji javljaju i da su pojačane kontrole na aerodromima u Istanbulu, Antaliji i Bodrumu, ali i da su vladine službe preporučile da se srpski turisti „ne uznemiravaju“.

U MUP Srbije kažu da od kolega iz Turske nisu dobili nikakvu informaciju o mogućim terorističkim napadima koje bi trebalo da izvrše srpski snajperisti.

2024 © - Vesti online