Utorak 20.02.2018.
19:19
Z. Mirković - Vesti

Uhapšeni dok su krali sef

pixabay.com
Razbojnici uhapšeni dok su pokušali da ukradu sef sa 40.000 evra (Foto: Ilustracija)

U policijskoj akciji uhapšene su dve osobe iz Srbije, jedna iz Albanije i jedna iz Sirije i svi se nalaze u pritvoru. Ova četvorica osumnjičenih su uhapšena kada su pokušala da ukradu sef u kojem je bilo više od 40.000 evra.

Pokrajinska kriminalistička služba od novembra prošle godine, zajedno sa Saveznom kriminalistiškom službom, vodi istragu protiv ove bande. Najpre je postojala sumnja da banda trguje narkoticima, ali je ustanovljeno da se bavi i provalama u poslovne prostore u Beču i Donjoj Austriji. Četvorica osumnjičenih uhapšena su prilikom provale u firmu u 2. bečkom okrugu.

Članovi bande iz Srbije i Albanac pokušali su da sa sobom ponesu i sef, ali pošto je bio pretežak pozvali su u pomoć Sirijca koji, prema navodima policije, ranije nije učestvovao u krađama.

Nakon što su uspeli da iznesu sef, sva četvorica osumnjičenih su pobegli u dva automobila, ali nisu daleko odmakli budući da su ih priveli pripadnici specijalne jedinice policije Kobra. Prilikom pretresa stanova koje su koristili, policija je našla i oko 1,3 kilograma kanabisa, kao i 63 grama kokaina, dva pištolja, alat za provale, kao i oko 8.300 evra u gotovini.

Ova banda se tereti da je počinila 11 provala u apoteke, kafane i poslovne prostore u Švehatu, Bad Feslau, Berndorfu i Beču.

2024 © - Vesti online