Sreda 21.02.2018.
00:21
D. Dekić - Vesti

Salivač strave za gradonačelnika!

Tanjug
Od beogradskih izbora prave cirkus

Uz njega obilje ljudi s izmišljenim zanimanjima poput predsednik, feministkinja, futsaler, cvetić, salivač strave, čarobnica, buržujka, derviš, erotski maser, žbir...

Inače, beogradsku papazjaniju od 24 liste, analitičar Đorđe Vukadinović, vidi kao niz čiji je priličan deo u korist naprednjaka i Aleksandra Vučića.

- Minimum 15, a možda i 20 lista su Vučićevi koalicioni partneri, potajnici, janjičari i trojanci - naveo je Vukadinović na Tviteru, a lider Dosta je bilo Saša Radulović dokumentovao glasanjem u Gradskoj izbornoj komisiji o učešću na izborima liste koja je pokrala deo naziva DJB, ko sve radi za Vučića.

- Dobili smo potvrdu i u GIK-u. Za proglašenje fantomske DJB liste su pored SNS-a, socijalista, Partije ujedinjenjenih penzionera, bili i Aleksandar Šapić, Vojislav Šešelj, Muamer Zukorlić i Marko Bastać, a Demokratska stranka Srbije je uzdržana - saopštio je Radulović, ističući da su osim DJB i Dveri, bile još samo liste Dragana Šutanovca i Zorana Živkovića, lista čiji je kandidat Dragan Đilas i inicijativa Ne davimo Beograd.

Inače, do spora je došlo pošto je proglašena lista Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka koju su pokreti Dosta je bilo i Dveri nazvali fantomskom, ističući da je "pokušaj da se birači dovedu u zabludu zbog identičnog naziva".

Nosilac te liste Milorad Radulović je, kako su naveli, iz vladajućeg SNS-a, a "inače konobar iz Zemuna" koji sada obavlja funkciju pomoćnika predsednika opštine Zemun. Da li da lepše zazvuči, tek Radulović je naveo u listi da je "ugostiteljski tehničar".

Populizam ili nešto drugo, tek nosilac liste Za Beograd - Beogondola - Saobraćaj, urbanizam, turizam - Nova rešenja, konkretni projekti, Jovan Ranđelović" je uz rimujući naziv liste, naveo i da je po zanimanju "radnik". Predstavio se kao svetski putnik i u spontanom razgovoru sa voditeljkom je prešao na "ti", objasnio i da beogondole, "putničke kabine koje se kreću kroz vazduh duž žice i pokreće ih elektromotor", bogati gradovi koriste kao dopunski, a siromašniji poput La Paza kao glavni gradski prevoz".

A. Čukić
Luka Maksimović alijas Beli Preletačević

Beli u Belovgradu

"Zato što volimo Belovgrad", parafrazirao je Ljubiša Preletačević Beli, naziv naprednjačke liste i krenuo u trku za gradsku vlast. Kako se, međutim, razišao sa ekipom, ostao je i bez slogana "Samo jako" koji su oni poneli sa sobom. Beli se promoviše na Fejsbuku, jer nema sajt, a društvene mreže su način promocije za Jedinstvenu stranka pravde, koja nosi i romski naziv Jekhutno Ćidimos Čaćimasko i Rusku stranku, čiji je nosilac Mile Milošević, predsednik Udruženja Srpski ratni veterani.

 

2019 © - Vesti online