Ponedeljak 19.02.2018.
12:54
Tanjug

Liga šampiona: Čelsi i Barselona opet zajedno, Bajern čeka Bešiktaš

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
Trener Čelsija Antonio Konte

U centru pažnje je susret na londonskom "Stamford bridžu" između dobro poznatih rivala. Međusobno igraju čak 11. put u poslednjih 13 godina, među kojima je bilo puno kontroverzi i dramatičnih završnica. Svima je i dalje u sećanju polufinale iz 2009. godine kada je norveški sudija Tom Hening Ovrebo, baš u Londonu, direktno oštetio Čelsi i pomogao Barseloni da prođe dalje i stvorio rivalske realacije dva tima, ali i pobede u produžecima, zaustavnom vremenu...

Što se tiče nokaut faze, Barselona je u sudaru imala više uspeha (3:2), s tim da je Čelsi slavio u poslednjem dvomeču 2012. godine i kasnije postao prvak Evrope. Situacija sada je takva da se veće šanse za prolaz daju klubu sa "Kamp noua", posebno što je u Primeri blizu titule, pa fokus može da usmeri na međunarodnu scenu, za razliku od Čelsija koji se muči u Premijer ligi.

Manje neizvesnosti se očekuje u Minhenu, gde Bajern dočekuje Bešiktaš kao veliki favorit, iako je nemački gigant sa drugog mesta ušao u osminu finala. Bešiktaš je već napravio istorijski rezultat jer je prvi tim iz Turske koji je u nokaut fazu otišao kao pobednik grupe i sve preko toga bi bila premija.

Utakmice se igraju sutra od 20.45 časova.

2024 © - Vesti online