Ponedeljak 19.02.2018.
13:24
Vestionline

Ana Brnabić neprijatno iznenađena izjavama predsednika Slovenije

Tanjug
Ana Brnabić

Ta izjava Boruta Pahora, prema oceni Ane Brnabić koja je nedavno predvodila Srbiju na sednici dve vlade u Sloveniji, nije u skladu sa dobrim i prijateljskim odnosima.

O tome, istakla je, nije bilo reči tokom nedavno održanog sastanka koji je, kako je rekla, bio dug i otvoren. "Na tom sastanku ja sam uputila molbu da oni kao zemlja koja je priznala jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova utiču na Prištinu da poštuje sporazume koje je ispregovarala i potpisala", rekla je Brnabić novinarima.

Premijerka je pozdravila to što su oni, kako je rekla, pozvali Prištinu da implementira briselski sporazum, sa naglaskom na konačnom formiranju Zajednice srpskih opština.

- Mi trenutno imamo jako prijateljske odnose sa Slovenijom, a ta izjava nije u duhu prijateljskih odnosa sa Srbijom i veoma sam neprijatno iznenađena - jasna je bila Brnabić.

Ona je rekla da bi trebalo o tome da razgovara sa predsednikom Vlade Slovenije Mirom Cerarom i istakla da takve izjave ne doprinose saradnji, regionalnom poverenju, te da ne vidi nikakav razlog da se Slovenija u to meša.

2024 © - Vesti online