Nedelja 18.02.2018.
21:21
Z. M - Vesti

Penzioneri se družili uz šah

Z. Mirković
Dobar organizator: Dragutin Petković

Dragoceno okupljanje građana u takozvanom "trećem dobu" odlično su pripremili Dragutin Petković i Slobodan Jovanović. Na turniru su, osim "penzionera", bili tek osmogodišnji Vladimir Ristić i njegova majka Slađana, koji oboje obožavaju magičnu igru na 64 crno-bela polja.

Među učesnicima su bili i dugogodišnji aktivisti koji su svoje znanje za šahovskom tablom pokazali pre više godina na Radničkim sportskim igrama. Tako je učestvovao Branislav Adarski koji je bio takmičar na 36. Radničkim sportskim igrama. Budući da je imao sjajan rezultat na ovom takmičenju, najavio je da je spreman da učestvuje i na ovogodišnjim 39. Radničkim sportskim igrama, koje bi trebalo da budu organizovane na leto u Salcburgu.

Adarski je turnir osvojio bez ijednog poraza, uzevši sedam poena, dva više od drugoplasiranog Darka Ristića. Pet poena osvojio je i Mirko Čabala, a na četvrtom mestu, sa četiri poena, našao se Branko Perović. Tri boda osvojio je Ivan Stanojević, dva Dragan Adamović i po jedan Petar Kovačević i Dragutin Petković.

Posle šahovskog turnira, učesnici su prešli u veću salu gde su se "prisetili znanja" u stonom tenisu, pa je odlučeno da se u skorije vreme održi i takmičenje u ovom sportu.
 

2020 © - Vesti online