Ponedeljak 19.07.2010.
22:55
Vestionline

Sušić odlazi ako UEFA suspenduje reprezentaciju i klubove

"Ukoliko UEFA suspenduje savez i zabrani reprezentaciji i klubovima da se takmiče, ne postoji razlog za moj ostanak na čelu državnog tima", poručio je Suših, koji je najbolje fudbalere Bosne i Hercegovine preuzeo u decembru prošle godine, nakon odlaska hrvatskog stručnjaka Miroslava Blaževića.

Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBIH) odbila je 16. jula predlog UEFA za promenu Statuta prema kojem bi tročlano predsedništvo bilo ukinuto, a na čelu tamošnje "kuće fudbala" nalazio bi se jedan čovek.

Prema odredbama važećeg Statuta FSBIH članovi predsedništva biraju se po etničkom "ključu", tako da sva tri konstitutivna naroda u državi - Bošnjaci, Srbi i Hrvati - imaju predstavnika u kolektivnom organu odlučivanja.

Na skupštini održanoj u petak srpski delegati glasali su protiv izmene statuta, muslimanski su bili za, a najveći broj hrvatskih delegata nije glasao.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je proteklog vikenda da bi u tom entitetu trebalo da bude formiran zasebni fudbalski savez.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da je odluku o eventualnom kažnjavanju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odložila za oktobar. 

2024 © - Vesti online