Subota 17.02.2018.
14:08
Vestionline, b92.net

FOTO: "Navaljni" preko reda čisti sneg u Moskvi

Epa/ Maxim Shipenkov
"Navaljni metod" se isplatio

Neki delovi velikog grada teško su prohodni, pa meštani nedeljama čekaju da nadležni uklone sneg sa njihovih ulica. To je najveća zabeležena količina snega u Moskvi još od davne 1957. godine. 

Uprkos gotovo bezizlaznoj situaciji, neki Moskovljani su, izgleda, nemogavši više da izdrže, pronašli spasonosno rešenje, piše BBC.



Novinar Mihail Kozirjev je, pre desetak dana, na svom Fejsbuk profilu svojim sugrađanima predložio da na gomliama snega kojima su zatrpane njihove ulice napišu "Navaljni", kako bi u što kraćem roku naterali radnike komunalnog preduzeća da što brže očiste sneg.

"Navaljni" se odnosi na ime Alekseja Navaljnog, lidera ruska opozicije i najotvorenijeg kritičara predsednika Vladimira Putina, koji je više puta govorio o korupciji u vlasti. 



Kada su meštani moskovskog rejona Nagornji napisali ime opozicionara na snegu, i natpis i sneg su ubrzo uklonjeni od pogleda i prolaznika i meštana. 

A pošto se "Navaljni metod" pokazao kao veoma upešan, ubrzo su počeli da ga primanjuju i stanovnici u ostalim "zatrpanim" delovima ruske prestonice.
2024 © - Vesti online