Srpski narod na Kosmetu neće gladovati

Lična arhiva/narodnekuhinjekim.com
Podela hrane iz narodnih kuhinja

Za to se, kao i uvek, pobrinuo Petar Kilibarda, saradnik ove dobrotvorne organizacije, koji je u beogradskom Dopisništvu preuzeo donaciju od 1.000 evra porodice Stević iz Minhena, još 900 evra humane Stane Jovanović, takođe, iz Minhena, i 200 evra, deo donacije Zorke Herget iz Milhajma kod Ofenbaha.

- Blagočestivi zemljaci iz dijaspore širom sveta nam zaista mnogo pomažu i mi im se od srca zahvaljujemo što ne zaboravljaju svoju ugroženu braću i sestre na Kosmetu. To je za svaku pohvalu i divljenje. Istina, svakog dana obezbeđujemo obroke za 2.000 duša, trudimo se da budu što kvalitetniji, a kako sve to moramo i da razvozimo u krugu od oko 150 kilometara na teritoriji više opština, onda možete i sami da shvatite da potrebe zaista nisu male i da nam je podrška dobrodošla. Veliko hvala svima onima koji ste svoje parče hleba podelili sa našim stradalnim narodom, koja nam je od izuzetnog značaja za dalji rad i očuvanje srpstva na prostoru naše svete zemlje - poručio je Petar Kilibarda i dodao:

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Narodne kuhinje nisu samo objekti gde se sprema hrana, već i centri gde mnogi traže pomoć. Ne bismo uspeli da pomognemo ugroženima, da nije ovako milostivih ljudi širom sveta. Samo zahvaljujući njima opstajemo i uspeli smo mnogo toga da uradimo i za buduće generacije. Kao što znate, izgradili smo do kraja projekte samoodrživog razvoja narodnih kuhinja u korist našeg napaćenog naroda. Poslednja takva je i farma svinja. Još jednom, srdačno se zahvaljujemo svima koji nas ne zaboravljaju i koriste svaku priliku da nam pomognu, naročito sada u periodu između zime i proleća, kada samo trošimo zalihe hrane jer na proizvodnju ne možemo da se oslonimo.

Prema Petrovim rečima, zahvalnost na podršci duguju i srpskom življu iz Republike Srpske:

- Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim Srbskom sabranju Baštionik, koji su uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa banjalučkog gospodina Jefrema i episkopa raško-prizrenskog gospodina Teodosija pokrenuli dobrotvornu akciju za pomoć narodnim kuhinjama na Kosmetu. U Republici Srpskoj je od 1. do 31. januara 2018. godine bio aktivan SMS broj. Akcija je bila i više nego uspešna jer je prikupljeno oko 30.000 evra, što će značajno pomoći i unaprediti naš rad u narednom periodu.

A. Čukić - Vesti

Pomogli i Beograđani

Tokom razgovora sa Petrom, saznali smo i da su uz pomoć i podršku JKP Infostan tehnologije i Grada Beograda kao i prethodnih godina Beograđani uz novembarski račun JKP Infostan tehnologije primili i humanitarnu uplatnicu sa upustvima za pomoć socijalno ugroženim porodicama kojima je obrok i hleb koji dobijaju u narodnim kuhinjama najčešće jedini. Tokom decembra 2017. i početkom januara 2018. godine prikupljeno je 4.538.000 dinara (38.245 evra) na čemu se, takođe, neizmerno zahvaljuju.







 

2024 © - Vesti online