Sreda 14.02.2018.
21:42 >> 01:23h
Vestionline, Tanjug

Masakr u školi na Floridi: Najmanje 17 mrtvih

Napadač je identifikovan kao 19-godišnji Nikolas Kruz, preneli su američki mediji. On je bivši učenik te škole. Napadač se predao policiji mirno, kazao je okružni šerif Skot Izrael, prenosi Rojters. 

Kod njega je pronađena najmanje jedna puška i više okvira municije. Većina žrtava, njih 12, ubijeno je u samoj zgradi škole a neki i ispred, prenosi AP. Među žrtvama ima i učenika i odraslih. 

Napad se dogodio u trenutku kada su se završavali časovi u školi koja ima oko 2.000 učenika.
Policija i školski zvaničnici su zatražili od roditelja koji su u kontaktu sa svojom decom da im kažu da ostanu sakriveni u učionicama dok se situacija ne smiri, prenosi Rojters.

Slike lokalne televizije pokazuju više kola hitne pomoći, vatrogasnih kola kao i brojna policijska kola ispred srednje škole Mardžori Stounmen Daglas u Parklandu, na istočnoj obali Floride između Boka Ratona i Fort Loderdejla. 

Televizije prenose i snimke kako više desetina učenika izlaze iz škole, mnogi sa rukama dignutim u vis, ili iza glave. Kako prenosi AP, škola je blokirana. 

"Pratimo razvoj ove užasne situacije u okrugu Brauard na Floridi posle vesti o pucnjavi u gimnaziji", napisao je na Tviteru senator iz Floride Marko Rubio.

2024 © - Vesti online