Sreda 14.02.2018.
21:28
Vestionline, Tanjug

Kolinda na udaru zbog Vučića, a evo šta ona ima da kaže

Tanjug
Savest joj mirna: Kolinda Grabar Kitarović

- Želim vrlo jasno i nedvosmisleno da odbacim zlonamerna tumačenja  moje izjave o protestu povodom dolaska predsednika Vučića u službenu posetu Republici Hrvatskoj. Ni na koji način nisam dovela u pitanje pravo na protest. Imam puno razumevanje za udovice poginulih i umrlih hrvatskih branitelja te za braniteljska udruženja koji su koristli svoje demokratsko pravo i izrazili svoj stav o dolasku predsednika Vučića - rekla je Kitarović za portal Direktno.

Objasnila je da je, kada je govorila o pojedincima s rubova političkog spektra, kojima se ne sme dopustiti da diktiraju državnu politiku, mislila na one pojedince s krajnje levice i desnice koji svojim istupima i ponašanjem čine nemerljivu štetu Republici Hrvatskoj. 

- To nisu ni udovice hrvatskih branitelja ni hrvatski branitelji. Kao što sam se s predstavnicima 25 braniteljskih udruženja sastala uoči posete tako ću se s njima sastati i ovih dana kako bi ih upoznala s rezultatima razgovora, s posebnim naglaskom na otkrivanje sudbina naših nestalih branitelja i civila - navela je Kitarović.

Kazala je i da će se rezultati posete tek videti.

- Moja savest je mirna. Sve što činim, činim u interesu hrvatskog naroda i države, a naš najveći interes je mir i stabilnost u ovom delu Evrope - jasna je bila Kitarović, koju je, inače, predsednik Vučić pozvao u uzvratnu posetu Beogradu, što je ona prihvatila.

2024 © - Vesti online