Sreda 14.02.2018.
09:11
Vestionline, Tanjug

Plenković: Nema toplo-hladno

Tanjug/AP
Andrej Plenković sa Aleksadnrom Vučićem gradi "hladne" odnose

Upitan je li takav utisak tačan, Plenković je sinoć odgovorio da tu nema "toplo-hladno", prenosi Hina.

On je time odgovorio i na pitanje da li njegov nedolazak na večeru koju je hrvatska Grabar-Kitarović priredila za Vučića i na skupštinu Srpskog narodnog veća, predstavlja neku vrstu poruke.

- Nema toplo-hladno. Ja sam kao predsednik HDZ i vlade insistirao da svi pripadnici manjina u Hrvatskoj budu deo parlamentarne većine i da participiraju na različitim nivoima vlasti, da napravimo akcijski plan koji se bavi manjinskom problematikom s konkretnim merama i konkretnim budžetskim sredstvima za rešavanje tih pitanja - rekao je Plenković.

On je dodao da je hrvatska vlada u ponedeljak imala sastanak sa svim relevantnim ministrima na kome su dotaknute sve teme koje smatraju da treba da budu rešene, "mnoge od njih traju jako dugo".

- Kao odgovorna vlada poslali smo vrlo jasne poruke i sugerisali načine kako da se ti problemi reše. S te strane svako od nas ima svoju ulogu i obaveze - kaže hrvatski premijer.

On, takođe, kaže da je stav njegove vlade i njega lično vrlo jasan, što se tiče dijaloga, dobrosusedstva, saradnje, nuđenja hrvatskog iskustva u evropskom procesu svim susednim zemljama.

Plenković je to izjavio u Briselu gde će se u sredu sastati sa čelnicima evropskih institucija.
 

2024 © - Vesti online