Sreda 14.02.2018.
07:15
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 14. februar

youtube.com/Bimbros Beograd
Saša Ćurčić danas slavi 46. rođendan

Saša Ćurčić

14.februara 1972. rođen je nekadašnji fudbaler OFK Beograda, Partizana i reprezentacije Jugoslavije. Bio je izuzetan talenat, ali poznat i po ekscentričnosti. Slavu je stekao igrajući u Engleskoj, prvo za Bolton, potom Aston Vilu i Kristal Palas, da bi kratak period proveo u američkom Metrostaru, škotskom Madervilu i beogradskom Obiliću, pre nego što je sezone 2000/01. definitivno završio karijeru. Na veliku scenu vratio se učešćem i pobedom u rijaliti-šou "VIP Velikog brata", a kasnije je učestvovao i u "Farmi" i "Parovima"... 

Diter Pauli

14. februara 1942. godine rođen je Diter Pauli, nekadašnji nemački fudbalski sudija. Našim poklonicima fudbala ostao je upamćen kao arbitar koji je delio pravdu u Beogradu, kad su se 1988. na „Marakani" u samo dva dana dva puta sastali fudbaleri Crvene zvezde i italijanskog Milana. Taj dvomeč obeležili su čuvena magla, golovi Dejana Savićevića prvog i Dragan Stojkovića drugog dana, kao i nepriznat pogodak za Italijane, iako je lopta bila duboko u golu Crvene zvezde. Na kraju su ipak slavili fudbaleri Milana posle boljeg izvođenja penala.

Marko Pantani

14. februara 2004. godine umro je Marko Pantani, poznati italijanski biciklista i jedan od najboljih na svetu krajem devedestih godina prošlog veka. Vrhunac karijere doživeo je 1998. kad je trijumfovao na „Tur d Fransu" i „Ðiro di Italiji". Umro je u jednom hotelu u Riminiju od prekomerne doze kokaina. Bila je to smrt koja je šokirala sve istinske ljubitelje biciklizma. Imao je tada 34 godine.

2024 © - Vesti online