Sreda 14.02.2018.
01:05
Z. M. - Vesti

Ovacije za srpsko jedinstvo

Z. Mirković
Koreografija zajedništva: Nastup tri društva

U bogatom programu publika je imala priliku da vidi raznovrsne koreografije, koje su nagrađene gromoglasnim aplauzima.

Vrhunac je bio zajednički nastup društava "Stevan Mokranjac", Sloga i "Stevan Sinđelić", što je nagrađeno ovacijama prepune sale. Inače, cilj zajedničkog nastupa je da se ukaže na značaj jedinstva naših mladih i potrebu za druženjem.

Predrag Pitulić, predsednik "Stevana Sinđelića" je pozdravio goste i zahvalio se na podršci, a publici je predstavio Suzanu Krunić, novu potpredsednicu društva.

- Ovo je novi početak SKUD-a "Stevan Sinđelić" posle dugog i teškog perioda. Velike promene su se izdešavale i u upravnom odboru kluba - ukazala je nova potpredsednica.

Gosti

Priredbi su prisustvovali, između ostalih Nikola Marković, konzul Srbije u Salcburgu, Đuja Tešanović-Bećirović, članica upravnog odbora Radničke komore Salcburga, Hanelore Šmit, članica opštinskog odbora Salcburga, Ervin Eder, referent za interkulturalne susrete i članovi uprave KUD-a Zavičajno kolo iz Salcburga.

Novu upravu pored Pitulića i Krunićeve čine još Zdravko Stanić, Anita Milosavljević, Goran Rakić i Bosiljko Spasojević.

Broj članova dečjeg i prvog ansambla, kako ukazuju, raste iz dana u dan, a mnogo dece se vratilo, srećni što mogu ponovo da vežbaju i druže se sa prijateljima. Uz pomoć koreografa Milorada Runja i umetničkih rukovodioca Gorana Čiče i Nikole Lakića prvi ansambl je već uveliko počeo da radi.

Posle kulturno-umetničkog programa goste je zabavljao orkestar koji su činili Predrag Milić, Dragoljub Sinđić, Aca Petrović, Ivana Matušić i Dobrica Milanović.

Z. Mirković
Mladi oduševljeni
2024 © - Vesti online