Utorak 13.02.2018.
19:10
J. Arsenović - Vesti

Mali da "očisti" karikature

A. Čukić
Siniša Mali

- Vidim da Vesić i Mali peru grafite po beogradskim zidovima, pa bih ih pozvao da "očiste" i moje karikature - u šaljivom tonu prokomentarisao je za "Vesti" Koraksić.

Nije teško shvatiti da su podržavaoci aktuelnih vlasti ti kojima su Koraksove karikature zasmetale, pa u aktuelnoj predizbornoj kampanji za vlast u srpskoj prestonici nisu žalile ni vremena ni spreja.

Zanimljivo je da su protivnici Koraksovog političkog promišljanja na karikaturama napisali "Stop Sorošu", zaboravljajući da je predsednik Vučić nedavno imao susret sa Soroševim sinom Aleksom i da se pohvalno izjasnio o njihovoj Fondaciji za otvoreno društvo.

- Ne čitaju oni sve i ne pamte, to su botovi - konstatuje Koraksić.

Vučićevi sledbenici su izgleda zaustavljeni u vremenu kada je on kao radikal o mađarskom Jevrejinu i milijarderu govorio samo kao o metafori svetskih zavera, osobi koja rovari po tuđim državama i finansira domaće izdajnike.

Izložbu Koraksovih karikatura ispred Skupštine grada postavila je Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd u četvrtak, kada je i započela kampanju za beogradske izbore. Njihov aktivista Dobrica Veselinović tada je istakao da izložbom žele da pokažu ko stoji iza narušavanja javnog interesa i rušenja Hercegovačke ulice.

2024 © - Vesti online