Utorak 13.02.2018.
09:33
Vestionline

Dodik: Vučić prvi zvaničnik u regionu koji promoviše mir

Srna
Milorad Dodik

- Mislim da je njegova poseta Hrvatskoj dobra prilika da Republika Srpska, Srbija i Hrvatska uspostave neke nove relacije, te da u tom pogledu Vučić u Zagrebu relevantno i legitimno govori u ime srpskog naroda - rekao je sinoć Dodik, prenosi RTRS.

On je kazao da na tom planu očekuje smirivanje verbalnih odnosa i rešavanje nagomilanih problema, uključujući i one iz prošlosti, poput genocidne politike koju je NDH sprovodila nad Srbima ili ustaških zločina u Jasenovcu i drugim zloglasnim logorima, kao i Holokaust nad Srbima.

- Srbi ovu temu moraju da vrate na međunarodni nivo, kako bi se i Jasenovac, i Jadovno, i Prebilovci, i mnoga druga stratišta okarakterisali kao mesta genocida nad srpskim narodom od NDH - ocenio je Dodik nakon polaganja venca na spomen-obeležje bivšem ruskom ambasadoru pri UN Vitaliju Čurkinu u Istočnom Sarajevu.

Istovremeno, on je zahvalio Vučiću i Vladi Srbije za konkretnu finansijsku, materijalnu i moralnu pomoć i podršku razvoju infrastrukture i lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

2024 © - Vesti online