Ponedeljak 12.02.2018.
21:07
Vestionline

Utisci Alimpijevića posle demoliranja Zadra

M. Todorović - Vesti
Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde

- Svaka utakmica za nas je značajna. Svaka pobeda znači ostajanje na prvom mestu, što zaista želimo i zato je ovakav pristup. Odlazimo u Niš u dobroj formi, sa devet pobeda u Evroligi, gde su prognoze bile značajno manje i sa prvog mesta u ABA ligi, gde imamo još dva kola da to potvrdimo i trudićemo se da budemo maksimalno ozbiljni - rekao je Alimpijević i dodao:

- Za nas je to svakako značajno i jesmo u određenoj u prednosti, jer je igranje tri utakmice u četiri dana nama možda i najbliže od svih timova koji će učestvovati. Prosto, navikli smo na raspored sa manje vremena za pripremu sledeće utakmice. Vrlo je važno i što imamo mnogo igrača koji žele da osvoje svoj prvi trofej. Iz tog razloga nam motiva sigurno neće nedostajati.

Trener Zvezde smatra da ekipa napreduje kako se bliži ključni deo sezone.

- Čini mi se da od početka sezone pokazujemo napredak na individualnom i ekipnom planu. Sve tri utakmice pred Kup, dakle FMP, Milano i Zadar, dobili smo dominantno, tako da moram biti zadovoljan formom. Ali, sa ovakvim timom je sigurno da imamo još dosta prostora da napredujemo. Ko zna koji put se pokazalo da kada imamo vremena za trening, pravimo velike pobede i dobre serije i vidi se napredak. Ovo nije tim gde se stvari podrazumevaju. Ništa se ne podrazumeva osim treninga i toga da je potrebno vreme - zaključio je Alimpijević.

2024 © - Vesti online