Utorak 13.02.2018.
12:30
K. M.

U slavu i čast Svetog Save

Vesti
Sveštenik Dejan Milošević osvešćuje slavski kolač

Dan kasnije u goste su pozvali članove srpske zajednice, kako bi zajedno obeležili školsku slavu Sveti Sava, a kasnije u crkvenoj sali izveli i Svetosavsku akademiju.

Nakon Svete liturgije u ispunjenom hramu tradicionalno je lomljen i slavski kolač. Domaćin ovogodišnje slave bila je porodica Bojana Milkovića sa decom Vladimirom i Marijom. Domaćin naredne godine biće porodica Miodraga Tasića.

- Otac srpske državnosti, prvi srpski arhiepiskop, prosvetitelj, utemeljivač srpske diplomatije, književnosti, zakonodavstva, zdravstva... Sveti Sava - simbol srpske nacije. Sve što je potrebno jednom narodu, pre svega, svest o sebi, potiče od njega. Sve što je bilo potrebno jednoj državi on je počeo da gradi - rekla je učiteljica Nada Miljanić otvarajući svečanu akademiju.

U programu su učestvovali i đaci učiteljica Nade Miljanić, Jovane Remović, Lidije Milosavljević i veroučitelji Jovan Bogićević i Mirjana Kuljanin.

Prigodnim recitacijama o Svetom Savi, između ostalih su se predstavili Vladimir i Marija Milković, Filip Despotović, Jelena Zečević, Jelena Tomanović, Jelena Pavićić, Jovan Đelić, Marko Ristić, Marko Zelić, Stefan Tasić, Nikolina Anđelić, Vasilija Cabo, Danijel i Anđela Kocijan i drugi.

Mališani su pobrali aplauze od prisutnih roditelja i gostiju slave, a u nastavku programa za sve prisutne bio je poslužen i slavki ručak.

Od učiteljice Nade Miljanić saznali smo da su poslednjeg nastavnog dana u decembru, za đake i njihove roditelje, organizovali sportski piknik na crkvenom imanju.

- Deca su uživala u radu sa profesorkom fizičke kulture Jovanom Tasić, koja je boravila ovde na odmoru. Bilo je veoma interensantno posmatrati ih i bodriti. Deca su uživala u druženju i u igrama, pogotovo u poslasticama koje su pripremile njihove majke - rekla nam je Nada Miljanić najavljujući da će i ove godine organizovati mnoga sportska druženja i razne druge aktivnosti.

Poziv roditeljima

Kako je škola srpskog jezika u Kizborou tek počela sa radom gospođa Miljanić poziva roditelje da dovedu svoje mališane i iskoriste priliku da sa svojim vršnjacima uče maternji jezik, pravopis i prošire znanje iz veronauke.

 

2024 © - Vesti online