Ponedeljak 12.02.2018.
17:39
Vestionline, Tanjug

Marjanoviću produžen pritvor, još nije dobio optužnicu

N. Đurović
Ostaje u pritvoru: Zoran Marjanović

Preispitujući razloge za produženje pritvora, posle podizanja optužnice (9. februara) krivično vanpretresno veće suda je Marjanoviću produžilo pritvor zbog uzmnemiranja javnosti, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Nakon isteka ovog perioda, razlozi za produženje pritvora će ponovo biti preispitani. Stanković je takođe rekla da optužnica još nije uručena ni Marjanoviću niti njegovim braniocima, jer će sud prvo preispitati njenu formalnu ispravnost.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih saopštenja suda povodom produženja pritvora, Marjanović se tereti da je na "svirep način lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost".

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula", navodi se u rešenju Apelacionog suda suda kojim mu je u decembru produžen pritvor za još tri meseca.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

2024 © - Vesti online