Ponedeljak 12.02.2018.
11:22
rs.n1info.com

Duda Ivković: Beograd je imao duh grada, sada se živi u strahu

Facebook/Saša Janković
Dušan Ivković i Saša Janković su podržali Đilasa za gradonačelnika Beograda (Foto: Arhiva)

Ivković, koji je u predizbornoj kampanji podržao kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika i listu "Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju", izjavio je da njegova podrška nije slučajna i da su Đilas i on dugogodišnji prijatelji.

- Na prvom mestu mi smo dugogodišnji prijatelji, a imao sam i priliku da se uverim da je Đilas sposoban čovek, koji je vodio ovaj grad izuzetno dobro, da su njegove menadžerske, organizacione sposobnosti neprevaziđene. Trenutno nema ni približno sličnog kandidata i očekujem da lista Dragana Đilasa pobedi - rekao je Ivković.

Kada bi se, kako je rekao, uporedili programi svih ostalih lista i kandidata, Đilas je sigurno najbolja opcija.

- Nemam nikakvog ličnog interesa da podržim Đilasa. Razlog moje podrške je što očekujem da bude bolje...kada bismo napravili komparaciju sa trenutnom vlašću, mogli bismo da kažemo da je u vreme Đilasa Beograd imao duh grada, a da sada deluje da se grad zavistan od vlasti i pod pritiskom straha - ocenio je legendarni trener.

Stavljanjem nestranačkih i javnih ličnosti na svoju listu, SNS prikriva nedostatak stručnih kadrova, ocenio je Ivković. O konkretnim stvarima zbog kojih je podržao Đilasa, Ivković navodi pitanje beogradskog aerodroma i kombinata PKB.

- Ova vlast mi deluje da i na republičkom i na gradskom nivou sve što je kvalitetno ona prodaje i nudi drugima. Recimo, neke ključne stvari, kao što je aerodrom - mišljenje Đilasa je da se napravi kvalitetan menadžment koji će ostvareni prihod ostavljati gradu, a ova vlast misli da je najbolje da se ide u koncesiju - kaže Ivković.

Govoreći o PKB-u, on kaže da to preduzeće funkcioniše veoma dobro, ali da je stav vlasti da ono treba da se proda.

- Prisutno je mišljenje da bi PKB trebalo da se proda, a to znači da gubi svoju namenu, a to je da bude poljoprivredni kombinat, i da pređe u druge stvrhe, zemljište bi postalo građevinsko - ocenio je Ivković.

2024 © - Vesti online