Petak 16.02.2018.
12:30
A. Šišić - Vesti

Misterije planete: Ukleti dijamant

pixabay.com


Oko Brahma je jedan od njih. U narodu je poznatiji pod imenom crni orlov dijamant. Ovaj dragulj je navodno ukraden iz Hindu hrama i od tada mu se gubi svaki trag.

Postoji nebrojano priča koje tvrde da tamni dragulj imao božanska svojstva, pa je zato bio meta ljudi željnih moći. Ponovo je pronađen tokom tridesetih godina kada je nekako stigao u SAD umotan u džep evropskog dilera dijamanata.

Poznato je da čovek nikada nije u potpunosti ovladao ezoterijom, a oni koji su se "igrali" sa magijom i otvarali kapije onostranog često su u neznanju stradali. Spekuliše se da je samo nedelju dana nakon što je dijamant dospeo na tlo Amerike, trgovac uspeo da proda dragi kamen po visokoj ceni. Urbane legende kažu da je iste godine diler došao na vrh nebodera na Menhetnu u samom srcu Pete avenije i izvršio samoubistvom skokom u ponor.

Predanja tvrde da je krađa crnog dijamanta izazvala gnev hinduista, koji su ga prokleli. Veruje se da je svaka žena koja ga je ikad stavila oko vrata tragično skončala. Poslednji vlasnik je navodno pokušao da ga preseče na tri dela i tako prekine urok.

 

2020 © - Vesti online