Nedelja 11.02.2018.
13:23
Tanjug, Vestionline

Bokserski spektakl u Jagodini

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, šampionat Srbije je veliki izazov za sve klubove i njihove boksere, jer šampione očekuju vrhunski uslovi za dalji napredak, finansijska nagrada za zlatnu medalju, učešće na međunarodnim turnirima i neophodne pripreme za postizanje međunarodnog rezultata.

Prvi izazov budući reprezentativci imaće već 3. marta 2018. u Lazarvcu, gde će snage odmeriti Srbija i Slovenija. Nakon toga naše najbolje boksere očekuju zajedničke pripreme u Hrvatskoj sa nacionalnim timom domaćina, gde će brusiti snagu za evropsko prvenstvo koje se održava u Rumuniji od 29. marta 2018. 

- Kriterijum koji je postavilo novo rukovodstvo Bokserskog saveza Srbije da samo najbolji mogu u nacionalni tim, biće velika satisfakcija za one koji treniraju da pobedama dobiju svoje mesto u timu. Sa najboljima ćemo nastaviti ka šampionatu Evrope u Rumuniji, a nakon toga za Mediteranske igre u junu mesecu ove godine. Uslove koje imamo su iznad svih očekivanja, što nas obavezuje da Srbiji uzvartimo dugo očekivanim medaljama sa velikih takmičenja. Predstojeći šampionat Srbije u olimpijskom boksu ima ogromno interesovanje, tako da ne treba sumnjati u vrhunski boks - rekao je selektor Srbije Tomislav Antelj. 

Posebno će biti zanimljivo što će u prvim redovima finale boks prvenstva Srbije posmatrati reprezentativci Slovenije, koji će sa našim bokserima vec 3. marta u Lazarevcu odmeriti snage. 

"Vraćamo boks na staze stare slave. Predsednik Aleksandar Vučić nam je pomogao u pronalaženju generalnog sponzora, pa ćemo zahvaljujući njemu i Telekomu Srbije konačno moći da obezbedimo uslove da srpski boks postane ponovo jak - rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

2024 © - Vesti online